ŠPALDOVÁ MOUKA

Špaldová mouka měla pevné místo v jídelníčku našich babiček. S nástupem levnější pšenice ozimé se na ni téměř zapomnělo. Špaldová mouka se vyrábí z pšenice špaldy. Jelikož tento druh neprošel žádným typem šlechtění jako jiné obiloviny, zachovává si už po staletí vysoký obsah vitaminůminerálů a vlákniny. K výrobě mouky se používají celá zrna včetně obalové části, které obsahují největší množství cenných látek. 

  • Špalda je navíc velmi odolná proti škůdcům a není potřeba ji hnojit. Mouka z ní tak neobsahuje chemikálie.
  • Na rozdíl od klasické bílé mouky nepatří „špaldovka“ mezi časté alergeny.
  • Pro většinu lidí je velmi dobře stravitelná a nezpůsobuje žádné trávicí obtíže.
  • ,,špalda" je bohatá na sacharidy ,bílkoviny ,minerální látky (železo ,fosfor ,vápník ,hořčík ,draslík ,zinek ,selen ,mangan ,měď a sodík

Špaldová mouka má díky velkému množství prospěšných látek řadu pozitivních účinků na náš organismus. Podporuje imunitní systém, působí proti chudokrevnosti, zlepšuje trávení a zbavuje nepříjemné zácpy. Dokonce má schopnost předejít záchvatům migrény. 

  • Upravuje krevní tlak, normalizuje hladinu krevního cukru a snižuje vysoký cholesterol.
  • Vyživuje klouby, kosti a má vliv na kvalitu vlasů, nehtů a pokožky.
  • Prý působí i jako prevence proti rakovině a kardiovaskulárním onemocněním.

Špaldovou mouku můžete použít na pečení i vaření. My z ní pro Vás pečeme pivní chléb ,který si můžete rovnou objednat. 

s

| Registrace

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení