PRSA - Pokud kuře začneme dělit tak asi nejvyužívanější částí jsou prsa. Mohou být s kostí i bez kosti. Z vykoštěných prsou uděláte kuřecí řízky.
STEHNO - Dále si můžete z kuřete koupit zadní čtvrtku či stehno s kostí. Je to ideální za předpokladu, že se chcete vyhnout sušším prsům. Místo celého kuřete tak můžete péct pouze to, co Vám nejvíce vyhovuje. Stejně jako prsní řízky můžete získat i stehenní řízky. Z těch uděláte nejen obalovaný řízek, ale své využití má i při grilování.
KŘÍDLA - kuřecí křidélka jsou další částí kuřete. Stejně jako stehna se skvěle hodí na gril, případně zapéct s marinádou.
Jako poslední části jsou droby (tedy vnitřnosti), jako srdíčko, žaludek, játra a kuřecí hřbet. Z těchto kousků uvaříte výborný kuřecí vývar.